Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем със запалването на 147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем със запалването на 147

Здравейте колеги,
    съвсем от скоро се сдобих с Алфа 147 jtd 16v 140к.с., но изникнаха няколко проблема:
    1.От дясната страна от пред и от зад има едно силно скърцане при преминаване по неравности, особено при легнал полицай. Ходих в сервиз, но при проверка на подемник, така на място нищо не може да се установи. Скърцането се чува единствено и само при движение. По преценка на майстора това били тампони на горните стабилизиращи щанги. Смених ги, но това отвратително силно скърцане продължава да го има и направо ме побърква. Казаха ми че това бил често срещан дефект на алфите. Някой имал ли го този проблем, и как се е отървал от него??
    Втрият проблем който се появи от известно време, е че на няколко пъти колата ми при палене влиза в авариен режим и няма никаква мощност. Не може да се изфорсира. След няколко паления на двигателя се оправяше проблема. Ходих в един сервиз, и там ми казаха, че вероятно това е проблем в дебитомера и трябва да се смени. Преди 4-5 дни колата отново не искаше да ми запали и докато я мъчех на стартера чувах от двигателя някакво силно щракане като от реле. След поредния опит в крайна сметка запали, и всичко се оправи, и колата си вървеше добре... до вчера! Вчера изобщо не иска да запали, а от ауспуха излизаше сивкав дим в големи количества. Колата се мъчеше да запали и все едно не и достигаше горимо и се тресеше цялата. Моля, ако има някой който да се е сблъсквал с тези два проблема, да ме посъветвате какви може да са причините, за да ги отстраня. Явно ще трябва да търся платформа, за да я натоваря и откарам в някой сервиз. Благодаря предварително за отговорите!
    Last edited by juljuliano; d.m.y г., 10:55.

Хвани напиши от къде си за да може да ти се обясни кои може да я види/оправи а не да се гадае... Сервизите които са наясно с Алфите като цяло са единици!
    sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

От Перник съм и тук не зная в кой сервиз да я откарам. Казаха ми, че в София някъде в Орландовци до ц. гробища имало някакъв сервиз само за алфи, и мислех там да я закарам, но пък сега един познат ми каза, че си е карал неговата алфа 159 там и били големи нещастници и нищо не били оправили по неговите проблеми.
      Last edited by juljuliano; d.m.y г., 15:16.

Comment

Първоначално публикувано от juljuliano Покажи съобщение
        Здравейте колеги,
        съвсем от скоро се сдобих с Алфа 147 jtd 16v 140к.с., но изникнаха няколко проблема:
        1.От дясната страна от пред и от зад има едно силно скърцане при преминаване по неравности, особено при легнал полицай. Ходих в сервиз, но при проверка на подемник, така на място нищо не може да се установи. Скърцането се чува единствено и само при движение. По преценка на майстора това били тампони на горните щанги. Смених ги, но това отвратително силно скърцане продължава да го има и направо ме побърква. Казаха ми че това бил често срещан дефект на алфите. Някой имал ли го този проблем, и как се е отървал от него??
        Втрият проблем който се появи от известно време, е че на няколко пъти колата ми при палене влиза в авариен режим и няма никаква мощност. Не може да се изфорсира. След няколко паления на двигателя се оправяше проблема. Ходих в един сервиз, и там ми казаха, че вероятно това е проблем в дебитомера и трябва да се смени. Преди 4-5 дни колата отново не искаше да ми запали и докато я мъчех на стартера чувах от двигателя някакво силно щракане като от реле. След поредния опит в крайна сметка запали, и всичко се оправи, и колата си вървеше добре... до вчера! Вчера изобщо не иска да запали, а от ауспуха излизаше сивкав дим в големи количества. Колата се мъчеше да запали и все едно не и достигаше горимо и се тресеше цялата. Моля, ако има някой който да се е сблъсквал с тези два проблема, да ме посъветвате какви може да са причините, за да ги отстраня. Явно ще трябва да търся платформа, за да я натоваря и откарам в някой сервиз. Благодаря предварително за отговорите!
        Скърцането е от тампоните на стабилизиращите щанги, после ще почне да тропа.
        За непаленето колата сама си казва причината на диагностика, но да знаеш още от сега, че не е от дебитомера. Кажи им на ония да се гръмнат.
        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
          Скърцането е от тампоните на стабилизиращите щанги, после ще почне да тропа.
          За непаленето колата сама си казва причината на иагностика, но да знаеш още от сега, че не е от дебитомера. Кажи им на ония да се гръмнат.
          Смених ги бе колега, смених ги, и пак продължава да скърца

Comment

От Перник съм и тук не зная в кой сервиз да я откарам. Казаха ми, че в София някъде в Орландовци до ц. гробища имало някакъв сервиз само за алфи, и мислех там да я закарам, но пък сега един познат ми каза, че си е карал неговата алфа 159 там и били големи нещастници и нищо не били оправили по неговите проблеми.
            За кой сервиз точно става въпрос,че те са 2 в Орландовци ???? Иначе мисля че знам къде ти е проблема,но трябва да видя колата,и ще ти кажа 100 % За скърцането също можем да помогнем,ако решиш пиши л.с.
            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
              За кой сервиз точно става въпрос,че те са 2 в Орландовци ???? Иначе мисля че знам къде ти е проблема,но трябва да видя колата,и ще ти кажа 100 %
              мисля, че се казва "Екстрийм сервиз"... моят познат хич не бил доволен от този сервиз, пък незнам.. То едни доволни, други недоволни... Ами да ти пратя снимка за да я видиш, и да ми кажеш къде е проблема??...шегувам се. Вие сте сервиз така ли??
              Last edited by juljuliano; d.m.y г., 11:02.

Comment

мисля, че се казва "Екстрийм сервиз"... моят познат хич не бил доволен от този сервиз, пък незнам.. То едни доволни, други недоволни... Ами да ти пратя снимка за да я видиш, и да ми кажеш къде е проблема??...шегувам се. Вие сте сервиз така ли??
                Пиши ми л.с.
                Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Здравейте колеги,
                  1.От дясната страна от пред и от зад има едно силно скърцане при преминаване по неравности, особено при легнал полицай. Ходих в сервиз, но при проверка на подемник, така на място нищо не може да се установи. Скърцането се чува единствено и само при движение. По преценка на майстора това били тампони на горните стабилизиращи щанги. Смених ги, но това отвратително силно скърцане продължава да го има и направо ме побърква. Казаха ми че това бил често срещан дефект на алфите. Някой имал ли го този проблем, и как се е отървал от него??

Първоначално публикувано от juljuliano
                  Колеги, ако искате качесвен чип тунин, най-добрият е Боби от Годеч! Момчето е завършил в Германия автомобилен софтуер и сам си пише програмите конкретно за всеки автомобил, а не ги сваля от интернет както повечето псевдо специалисти.Има си дино тест и прави нещата както трябва. Негово творение е най-бързия дизел в България. Всичко това го знам от собствен опит.
                  тел му е:088893xxxx
                  Прилагам линк за да видите как една такава алфа от 140 коня става 180 [url]http://www.youtube.com

Аз си мисля че нещо има не съответствия.След като ти е толкова близък и можещ що не питаш него и да ти оправи колата а питаш тук?Според мен се опитваш нещо интрига да завъртиш тук.
                  Last edited by tonov; d.m.y г., 22:48.
                  Alfa Mito 1.4
                  156 2.0 155 ex
                  156 sw 2004 1.9 jtd 16v ex

Comment

Първоначално публикувано от nikotm Покажи съобщение
                    Аз си мисля че нещо има не съответствия.След като ти е толкова близък и можещ що не питаш него и да ти оправи колата а питаш тук?Според мен се опитваш нещо интрига да завъртиш тук.
                    Нищо подобно приятелю, никаква интрига не завъртам, а изказвам лично мнение от собствен опит, защото другата ми кола той я чипосва, и я направи перфектно, при положение, че преди това съм ходил при двама други такива специалисти, които само ми взеха парите, без да има абсолютно никакъв ефект. Сложат някакъв чип, и ми кажат- я сега ходи да видиш как върви?? После търсят по интеренет от някъде другате, свалят го, и пак така- я виж как върви...ами невърви!! Колата от 155 к.с. този Боби я направи 189 и сега върви като самолет. Вярно, че малко повече пуши, но това са страничните ефекти на чипосването. Той не ми е близък, а аз просто съм му бил клиент, и не го питам него за моя проблем, защото, той основно се занимава само с чипосване на коли. И за какво да извършва други ремонти, като за да те приеме в сервиза си трябва да се запишеш и да чакаш около месец. Но стига по тази тема-всеки може да ходи където си иска, аз просто съм доволен от него и исках да споделя това мое мнение.

Comment

Нищо подобно приятелю, никаква интрига не завъртам, а изказвам лично мнение от собствен опит, защото другата ми кола той я чипосва, и я направи перфектно, при положение, че преди това съм ходил при двама други такива специалисти, които само ми взеха парите, без да има абсолютно никакъв ефект. Сложат някакъв чип, и ми кажат- я сега ходи да видиш как върви?? После търсят по интеренет от някъде другате, свалят го, и пак така- я виж как върви...ами невърви!! Колата от 155 к.с. този Боби я направи 189 и сега върви като самолет. Вярно, че малко повече пуши, но това са страничните ефекти на чипосването. Той не ми е близък, а аз просто съм му бил клиент, и не го питам него за моя проблем, защото, той основно се занимава само с чипосване на коли. И за какво да извършва други ремонти, като за да те приеме в сервиза си трябва да се запишеш и да чакаш около месец. Но стига по тази тема-всеки може да ходи където си иска, аз просто съм доволен от него и исках да споделя това мое мнение.
                      Пуши, защото е пусната нафта повече от необходимото, а не щото е нормално да го прави като е ремапвана.

Comment

ако отстраниш скърцането сподели опит,все пак ако си сменял носачи виж да не са ти забравили някои болт хлабав.

Comment

Благодаря за отговора.Ще ме извиниш но малко съмнително ми изглеждаше всичко.Постна го точно в темата на екстремистите и сервиза от който твоят приятел е недоволен,и затова ме замъчиха съмнения.Надявам се бързо да си оправиш колата.

пс.При качествен ремап,колегата над мен ти е намекнал.Колата не трябва да пуши
                          Last edited by nikotm; d.m.y г., 17:29.
                          Alfa Mito 1.4
                          156 2.0 155 ex
                          156 sw 2004 1.9 jtd 16v ex

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                            Пуши, защото е пусната нафта повече от необходимото, а не щото е нормално да го прави като е ремапвана.
                            а пуска повече нафта, защото .................
                            Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105+++ EX
                            Peugeout 2.2 HDI 133+++
                            Alfa 159 +++ next

Comment

Първоначално публикувано от ivo_63 Покажи съобщение
                              а пуска повече нафта, защото .................
                              Теоретичната страна на въпроса ли те интересува?
                              Ако не, прочети последното изречение на колегата nikotm.
                              Ако да, не съм точния човек за обяснението. Не ми е присъщо да обяснявам неща, за които смятам, че нивото ми е по-скоро "обща култура".
                              Last edited by tonov; d.m.y г., 00:13.

Comment

Working...
                              X